Percheziții efectuate de polițiștii clujeni într-un dosar penal privind organizarea de lupte între animale
În cadrul operațiunii „Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au pus în aplicare, la data de 22 octombrie 2024, cinci mandate de percheziție domiciliară în localitatea Tritenii de Jos, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale.
Astfel, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au efectuat acte de urmărire penală pentru investigarea unor infracțiuni săvârșite în cursul anului 2022, constând în organizarea de lupte între exemplare canine.
Faptele ar fi fost comise pe un teren extravilan din localitatea Tritenii de Jos, județul Cluj.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost identificați cinci câini periculoși, de categoria a II-a, nefiind respectate prevederile OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.
În baza materialului probator administrat, polițiștii au reținut pentru 24 de ore șapte persoane cu vârste între 18 și 49 de ani. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda a dispus, în cazul acestora, măsura controlului judiciar pentru o perioadă 60 de zile.
Potrivit Legii nr. 138 din 2022, care modifică și completează Legea nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Persoană de contact - Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Agent principal de poliție Timșa Iulian 0755159699.
Foto iustrativ
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
S F
13.11.2024Să vezi acuma pe Adriana Bahmuțeanu ce circ țigănesc face .....de fapt așa e ea
nu-i treaba ta
09.11.2024mergeti la munca mai bine dacat SA stati degeaba, sunteti tineri si grasi, sanatosi tun, puneti mana pe lopeti si la munca cu voi, lasti povestile pentru copii la batrani SA le dea mai departe. sunteti niste lipitori care sugeti banii si vita die pe oamenii nenorociti, si sunt...
nu-i treaba ta
09.11.2024Ok... SA inteleg ca daca am sa ajunga vreodata in Cluj -Napoca Si Militia gaseste asupra mea 3 -4 grame de Cannabis medicinal , pe care IL consum datorita durerilor cronice, eliberat pe reteta, RISC o pedeapsa intre cati si cati ani...? Consider ca Ar trebui SA se traga ...
la articolul Două persoane reținute de polițiștii clujeni pentru trafic de droguri de risc și mare risc
Covaci Costel
02.11.2024Mai bine stai o tura si fa un copil la Tagarlas ca o sa ajunga copulul deputat ! Cat timp tu stai el nu sta degeaba da din cur ! merita votat !
la articolul Senatorul Țăgârlaș, acest maestru al cuvintelor pline de însemnătate planetară
COMENTARII