Proiectul 'Deschide-ți mintea, nu fi închis!' continuă!
Proiectul de tradiție, ,, Deschide-ți mintea, nu fi închis!!”, inițiat și dezvoltat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș continuă și în acest an școlar, prin cea de-a XII-a ediție.
Activitățile sunt organizate în parteneriat cu Penitenciarul Târgu Mureș, cu sprijinul Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș.
Inițiativa polițiștilor de prevenire urmărește să ofere tinerilor, aflați în plin proces de formare psiho-socială, o perspectivă unică asupra consecințelor negative generate de abaterea de la regulile de conduită socială, alegerea unor anturaje nepotrivite, culminând, eventual, cu săvârșirea unor fapte de natură penală.
Astfel, periodic, sunt organizate sesiuni de întâlnire, în cadrul cărora persoane private de libertate, pentru fapte din categoria traficului și consumului de droguri, furturi, conducere fără permis sau sub influența alcoolului/substanțelor interzise, prezintă elevilor mureșeni adevărate povești de viață.
Impactul este cu atât mai mare cu cât experiențele trăite în mod direct reușesc să releve modul în care alegerile greșite, luate încă de la vârste fragede, pot avea consecințe ireparabile la maturitate.
Proiectul „Deschide-ți mintea, nu fi închis!” este unul apreciat atât de elevi, cât și de persoanele private de libertate, raportat la aspectele ce țin de reintegrarea în comunitate.
Drept dovadă, una dintre persoanele private de libertate care a participat în cadrul edițiilor trecute, continuă să ia parte, periodic, la sesiunile de întâlnire cu tinerii, deși se află, în prezent, în libertate.
Ca și element de noutate și pentru că necesitatea de conștientizare a alegerilor făcute nu cunoaște limite de vârstă, începând cu ediția precedentă, la sesiunile de întâlnire participă și tinerii din clasele a VIII-a ale școlilor gimnaziale din județul Mureș.
La ediția din acest an a proiectului s-au înscris 51 de unități de învățământ din județul Mureș, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Dintre acestea, 29 sunt colegii/licee și 22 sunt școli gimnaziale (elevi de clasa a VIII-a).
Astăzi a avut loc cea de-a doua activitate, cu 140 de elevi de la Liceul Tehnologic Electromureș, după ce la prima întâlnire au fost prezenți peste 80 de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic Avram Iancu, Tg. Mureș.
GALERIE FOTO
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
S F
13.11.2024Să vezi acuma pe Adriana Bahmuțeanu ce circ țigănesc face .....de fapt așa e ea
nu-i treaba ta
09.11.2024mergeti la munca mai bine dacat SA stati degeaba, sunteti tineri si grasi, sanatosi tun, puneti mana pe lopeti si la munca cu voi, lasti povestile pentru copii la batrani SA le dea mai departe. sunteti niste lipitori care sugeti banii si vita die pe oamenii nenorociti, si sunt...
nu-i treaba ta
09.11.2024Ok... SA inteleg ca daca am sa ajunga vreodata in Cluj -Napoca Si Militia gaseste asupra mea 3 -4 grame de Cannabis medicinal , pe care IL consum datorita durerilor cronice, eliberat pe reteta, RISC o pedeapsa intre cati si cati ani...? Consider ca Ar trebui SA se traga ...
la articolul Două persoane reținute de polițiștii clujeni pentru trafic de droguri de risc și mare risc
Covaci Costel
02.11.2024Mai bine stai o tura si fa un copil la Tagarlas ca o sa ajunga copulul deputat ! Cat timp tu stai el nu sta degeaba da din cur ! merita votat !
la articolul Senatorul Țăgârlaș, acest maestru al cuvintelor pline de însemnătate planetară
COMENTARII