
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca trece la un nivel superior
La inițiativa președintelui C.J. Cluj, se înființează Centrul de Prelevare de Organe și Țesuturi, Centrul de Expertiză pentru Boli Rare, Unitatea de Recuperare Neuropsihomotorie și un Compartiment de Psihologie.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea structurii organizatorice, a organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Una dintre modificări se referă la înființarea unor noi structuri în cadrul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Unitate de recuperare neuropsihomotorie, Centru de prelevare de organe și țesuturi, Centru de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare și Compartiment de Psihologie.
Alin Tișe a declarat: „Clujul și clujenii merită tot ce e mai bun, în materie de sănătate. Deciziile luate au scopul de a asigura o cât mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul instituției spitalicești, precum și de a facilita accesul micilor pacienți la serviciile medicale de care au nevoie, cât mai aproape de casă, în condiții de maximă siguranță și confort. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean!”
Necesitatea înființării Centrului de Expertiză pentru Boli Rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare este justificată de o serie de argumente de ordin medical, dintre care amintim numărul subestimat al pacienților cu aceste boli, lipsa raportării cazurilor, absența unor registre naționale pentru bolile rare și a unei rețele eficiente de centre medicale specializate în diagnosticul, tratamentul și urmărirea acestor pacienți, dar și problemele referitoare la accesul la tratamente.
În ceea ce privește Unitatea de Recuperare Neuropsihomotorie, aceasta va funcționa în cadrul Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică, situat pe Calea Mănăștur nr. 54 C, și va avea ca obiect principal de activitate asigurarea asistenţei medicale pentru îngrijirea pacienţilor cu deficienţe neuro-psiho-motorii.
Centrul de Prelevare de Organe și Țesuturi este înființat în baza normativelor în vigoare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca fiind acreditat în domeniul transplantului, iar Compartimentul de Psihologie are ca scop centralizarea activității psihologilor de la nivelul unității sanitare, potrivit paginii Facebook a instituției.
Foto: Facebook/Consiliul Judetean Cluj

CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Dan Doghi
09.04.2025O poza mai veche nu ati gasit? Ceva din neolitic, poate? Slab jurnalism...
la articolul Trafic deviat pe ruta Cluj-Napoca - Florești pentru construcția pasajului suprateran de la Centura Metropolitană
Maria Dobre
08.04.2025Ana Guțu, mai bine ați consulta DEX-ul limbii române cu privire la cuvântul BIBLIOGRAFIE, măcar așa, pentru cultura dvs. De fapt, cum e senatorul, așa-s și „avocații” dumnealui...
la articolul Cine este senatorul de Sălaj care are doar 8 clase și două dosare penale?
Ana Guțu
01.04.2025Cred că ar trebui sa verificați mai bine bibliografia domnul senator Pintea,nu sa luați articolul de la alți jurnaliști.dar daca va este așa greu sa verificați va informez eu, domnul senator are liceul,nu 8 clase sau școala specială așa cum se speculează.ar trebuie sa ...
la articolul Cine este senatorul de Sălaj care are doar 8 clase și două dosare penale?
bizoffice.ro
30.03.2025Oare ce se intampla de tot fug de acasa minorele astea?
la articolul Minoră plecată voluntar de la domiciliul său din Huedin. Dacă ați văzut-o, sunați la 112!
COMENTARII